Mat og øl på Naustet i sommer

Foto: Sanna Drogset Børstad

Evelyn Evensen bor til vanlig i Bergen, men med en ektemann fra Abelvær har det lille tettstedet blitt deres andre hjem. Hun er så glad i stedet at hun har tatt på seg oppdraget å drifte naustkafeen i sommer. Nærmeste sted for å få tatt seg en kaffe nå er Rørvik eller Kolvereid, men det er mange som er på Abelvær på sommeren.

– Abelvær har jo blitt en plass med mange feriehus, og i sommermånedene dobles innbyggertallet av feriegjester. Planen er å åpne for fullt juli, med en prøvestart i St. Hans-helga. I juli vil naustkafeen være åpen hver dag

– Men er det en skikkelig fin sommerdag, kommer ikke jeg til å stenge på kvelden, men holde åpent utover natta, sier Evensen.

Tidligere år har det blitt servert kaffe og noe «attåt», men i sommer kan man regne med å både få servert kaffe, småretter og øl på naustkafeen.

– Jeg har tatt alle kurs når det kommer til alkohol, og vi har fått full bevilling.

Les hele saken i www.namdalsavisa.no (krever abonnement)

Share This: